Skip to content Skip to footer

نمایشگاه خودرو شانگهای ۲۰۲۵ | برندهای خارجی

 

باید گفت برندهای خارجی اخیراً در چین با چالش‌های بزرگی مواجه بوده‌اند. سهم بازار آن‌ها از ۶۵٪ در سال ۲۰۱۹ به تنها ۳۵٪ در سال ۲۰۲۴ سقوط کرده است. در نمایشگاه پکن سال گذشته نیز عملکرد ضعیفی داشتند. اما به نظر می‌رسد شرکت‌های جوینت‌ونچر (همکاری مشترک) بالاخره از خواب بیدار شده‌اند و می‌خواهند سهم بازارشان را پس بگیرند.

آئودی

آئودی، برجسته‌ترین برند خارجی حاضر در این نمایشگاه بود. جوینت‌ونچر SAIC-Audi از برند جدید و منحصراً مختص بازار چین با نام AUDI (با حروف بزرگ و بدون چهار حلقه معروف) رونمایی کرد. این برند جدید به‌طور خاص برای مصرف‌کنندگان چینی طراحی شده و در دو غرفه مجزا حضور داشت: یکی در بخش فولکس‌واگن و دیگری در سالن SAIC به‌عنوان SAIC Audi.

 

 

اولین مدل تولیدی این برند، E5 نام دارد که بر پایه پلتفرم جدید «پلتفرم دیجیتال پیشرفته» (ADP) ساخته شده است. این خودرو دارای چراغ LED دایره‌ای در جلو و عقب است، که از طراحی سنتی آئودی فاصله دارد و طراحی آن محل بحث است. داشبورد دیجیتال سرتاسری و آینه‌های عقب دیجیتال از دیگر ویژگی‌های آن هستند. عرضه این مدل برای تابستان امسال برنامه‌ریزی شده و دو مدل برقی دیگر از AUDI نیز برای سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ در نظر گرفته شده‌اند.

 

لکسوس

لکسوس نسل جدید مدل ES را معرفی کرد که شامل دو نسخه تمام برقی ES350e و ES500e می‌شود. ممکن است تولید مدل ES در اولین کارخانه کاملاً متعلق به لکسوس در شانگهای انجام شود که برای آغاز فعالیت در سال ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده است.

 

طراحی بیرونی این مدل‌ها مانند همیشه در لکسوس، یک «تکامل» است نه «انقلاب». از ویژگی‌های طراحی جدید می‌توان به چین‌خوردگی مشکی‌رنگ برجسته در کناره‌های بدنه اشاره کرد.

مزدا

مزدا امید زیادی به شاسی‌بلند جدید EZ60 دارد که در همکاری با چانگان توسعه یافته است. با این حال، موفقیت این مدل با تردیدهایی مواجه است، چرا که سدان EZ-6 شکست خورده و اکنون با نام Mazda 6e به بازار اروپا ارسال شده است.

 

 

EZ-60 دارای دو صفحه نمایش لمسی ۲۶.۴۵ اینچی است که تا سمت سرنشین جلو امتداد دارد و به‌جای آینه‌های جانبی سنتی، از دوربین استفاده می‌کند—ویژگی‌ای که در خودروهای چینی و برخی برندهای لوکس غربی در حال رایج شدن است. سرنشینان عقب نیز به نمایشگرهای لمسی دسترسی دارند.

مرسدس بنز

بر خلاف آئودی، مرسدس بنز با مدل جدید CLA L برقی، از طراحی سنتی خود زیاد فاصله نمی‌گیرد. این مدل از همان ابتدا به‌صورت نسخه با فاصله محوری بلند معرفی شده است. داشبورد به‌صورت یکپارچه تا انتهای کابین کشیده شده، اما آینه‌های جانبی هنوز دیجیتال نیستند. مرسدس همچنین کانسپت آینده‌نگرانه VISION V را به‌عنوان یک MPV معرفی کرد و اعلام کرد که نسخه تولیدی آن که در سال ۲۰۲۶ عرضه خواهد شد، تنها تغییرات جزئی در طراحی خواهد داشت.

 

 

نیسان

این خودروساز ژاپنی از مدل Frontier Pro PHEV رونمایی کرد، اولین وانت پلاگین‌هیبرید نیسان که توسط جوینت‌ونچر Zhengzhou Nissan تولید خواهد شد. این مدل تا پایان سال ۲۰۲۵ در چین، در سه‌ماهه اول ۲۰۲۶ در مکزیک (جایی که نیسان سهم بازار قابل توجهی دارد) و احتمالاً در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۶ در استرالیا برای رقابت با BYD Shark 6 عرضه خواهد شد.

 

 

تنها مدل دیگر در غرفه نیسان، سدان برقی N7 بود که اولین بار در نمایشگاه خودرو گوانگژو در اکتبر گذشته رونمایی شد. طراحی بیرونی مدرن و کابین لوکس این خودرو تحسین‌برانگیز بود. تولید آن بر عهده جوینت‌ونچر DongfengNissan خواهد بود.

 

منبع مقاله: bestsellingcarsblog
تیم ترجمه و نگارش دل افکار