Skip to content Skip to footer

چگونه نخستین خودرو شیائومی، رقبای الکتریکی را به چالش کشید؟

 

 دو روز قبل از شروع سال جدید میلادی، کمپانی شیائومی از نخستین خودرو ساخته‌شده این کمپانی رونمایی کرد. این خودرو که برپایه یک سدان بزرگ شکل گرفته با سبک طراحی مشابه یک سدان فست‌بک، بسیار جذاب به‌نظر می‌رسد.

شیائومی نام SU۷ را برای نخستین خودرو تولیدشده خود در نظر گرفته است. فلسفه نامگذاری SU۷ به‌این صورت است که SU مخفف SuperUltra (فوق‌العاده) و عدد ۷ بیانگر سگمنت این خودرو است.

شیائومی تنها کمپانی تولیدکننده قطعات و دستگاه‌های الکترونیکی همچون گوشی‌های هوشمند تلفن‌همراه نیست که به‌عرصه خودروسازی وارد شده است، بلکه پیش‌تر کمپانی سونی و سامسونگ نیز به‌کمک کمپانی رنو به‌این عرصه ورود کرده‌اند.

نگاه بلندمدت شیائومی به خودروسازی

در بخش طراحی خودرو باید گفت تیم طراحی SU۷ توسط لی تیانیوان رهبری شده است. وی چندی پیش همکاری خود را با کمپانی ب‌ام‌و به‌پایان رساند و به شیائومی پیوست.

به‌گفته لی جون (مدیرعامل شیائومی) در ابتدا سه طرح پیشنهادی برای SU۷ در نظر گرفته شد که وی به‌دلیل حساسیت بسیار بالا و خاص، آن‌ها را رد کرد و درنهایت شیائومی SU۷ را با استایلی خاص‌پسند برای رقابت با پورشه تایکان و تسلا مدل S به‌تولید رساند. SU۷ همخوانی معنی‌داری با شعر چینی «با قدم‌های محکم از قله‌اش می‌گذریم» دارد.

لی‌جون، بنیان‌گذار و مدیرعامل شیائومی در این باره اظهار کرد: «ورود شیائومی به صنعت‌خودرو نشان دهنده جهش قابل توجه این کمپانی از صنعت گوشی‌های هوشمند و گامی مهم برای جست‌وجوی حلقه اکوسیستم هوشمند انسان، خودرو و خانه (Human, Car and Home) است. »

وی در ادامه گفت: «شیائومی تصمیم گرفته تا ۱۰ برابر سرمایه‌گذاری بیشتر در این عرصه داشته باشد و با توسعه فناوری‌های اصلی و بنیادی، متعهد به‌ساخت یک خودرو خاص است. ما قصد داریم تا ۱۵ الی ۲۰ سال آینده به‌یکی از پنج خودروساز برتر جهان بدل شویم.»

 

 

طراحی زیبا و منحصربه‌فرد خودرو شیائومی

ماه مارس سال ۲۰۲۱ میلادی بود که زمزمه‌های ورود کمپانی شیائومی به صنعت‌خودرو منتشر شد. سرانجام ۲۸ دسامبر سال ۲۰۲۳ از نخستین خودرو تولیدی این کمپانی رونمایی شد. SU۷ که نخستین خودرو شیائومی است، براساس یک قرارداد با کمپانی خودروسازی بایک تولید شد.

SU۷ یک سدان تمام‌الکتریکی فول‌سایز است که قرار است طبق برنامه‌های شیائومی و برنامه تولید بایک در ماه نخست سال جدید میلادی به‌دست مشتریان برسد. SU۷ که در دو نسخه SU۷ و SU۷ Max به‌بازار خواهد آمد، از نظر طراحی تفاوت چندانی با هم ندارند.

ناگفته نماند که نخستین خودرو شیائومی کاملا الکتریکی (برقی) است که چندان با حوزه فعالیت این کمپانی بی‌ربط نیست. همچنین شیائومی به‌مشتریان خود قول داده که با SU۷ تجربه ناب و خاصی از یک خودرو تمام‌الکتریکی خواهند داشت.

همچنین لی‌جون (مدیرعامل شیائومی) ادعا کرده که این کمپانی ۱۰ میلیارد یوآن (۱.۴ میلیارد دلار) در پروژه خودروسازی سرمایه‌گذاری خواهد کرد. کارخانه ساخت خودروهای شیائومی در منقطه توسعه اقتصادی و فناوری پکن تاسیس شده است. این کمپانی در آگوست سال ۲۰۲۳ میلادی مجوز تولید خودرو را از کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین دریافت کرد. SU۷ با کد MS۱۱ توسعه داده شده است.

تولید این خودرو از دسامبر سال ۲۰۲۳ از سر گرفته شده و در ۲۸ دسامبر نیز به‌جهان معرفی شده است. شیائومی SU۷ روی پلت‌فرم مدِنا (Modena) شکل گرفته که نخستین پلت‌فرم ماژولار شیائومی-بایک است.

با نگاهی به‌پروفیل بدنه SU۷ شاهد یک طراحی سیال مشابه تایکان هستیم. یکی از طراحان آزاد در فتوشاپ پروفیل بدنه این خودرو را روی تایکان قرار داده که نتیجه کار مشاهده شباهت بالای این دو است. البته SU۷ از نظر ابعاد و اندازه بسیار بزرگ‌تر از تایکان است.

فاصله‌ محوری، طول، عرض و ارتفاع این خودرو به‌ترتیب ۳۰۰۰ میلی‌متر (۱۰۰ میلی‌متر بیش‌تر از تایکان)، ۴۹۹۷ میلی‌متر (۳۴ میلی‌متر بیش‌تر از تایکان)، ۱۹۶۳ میلی‌متر (۳ میلی‌متر کوچک‌تر از تایکان) و ۱۴۵۵ (۷۴ میلی‌متر بلندقامت‌تر از تایکان) است.

بر این اساس، این خودرو فضای بیش‌تر و جادارتری را در اختیار سرنشینانش قرار می‌دهد. با نگاه تیزبینانه به پروفیل این سدان بزرگ فست‌بک تمام‌الکتریکی، شاهد یک پوزه نسبتا کشیده هستیم که خطوط سیال و احجام منحنی روی بدنه جلب‌توجه می‌کنند. رینگ‌های ۱۹ یا ۲۰ اینچی، ستون C کشیده، خمیدگی سقف و اورهنگ‌های کوتاه، استایل و کاراکتر با پرستیژی را به‌نمایش می‌گذارند.

در نمای جلو، برآمدگی خاص گلگیرها، سطح تورفته روی درِ موتور، چراغ‌های مثلثی‌شکل با گرافیکی شبیه محصولات سوپراسپرت مک‌لارن، شاهد یک چهره آرام و البته جذاب و جوان‌پسند هستیم. برخلاف اغلب خودروهای الکتریکی که ظاهری کسل‌کننده و تکراری دارند، SU۷ در نمای عقب زیبا و البته جذاب به‌نظر می‌رسد که کمی مشابه محصولات هیوندای (به‌ویژه سدان تمام‌الکتریکی اسپرت آن یعنی آیونیک ۶) است. ناگفته نماند چراغ‌های پیوسته با ظرافت بسیار بالا و فرم U شکل طراحی شده‌اند.

همچنین حجم‌پردازی صریح روی در صندوق‌عقب، ورودی هوای عمودی درون سپر و زیر چراغ‌ها و یک دیفیوزر دوگانه بزرگ، نمای زیبا و اسپرتی را از یک سدان تمام‌الکتریکی به‌نمایش می‌گذارند. آیرودینامیک در این سدان فست‌بک بزرگ به‌ضریب ۰.۱۹۵ می‌رسد که در نوع خود بهترین آیرودینامیک است. اسپویلر فعال روی درِ صندوق‌عقب در ایجاد این ضریب تاثیر بسزایی دارد.

مهندسی نوین شیائومی در بخش فنی

کمپانی شیائومی نوآوری دیگری در زمینه قوای محرکه نیز ایجاد کرده است. به‌دلیل قدرت بالا و رقابت در عرصه روانکاری و کاهش استهلاک، شیائومی این نوآوری را با نام Hyper Engine V۸ معرفی می‌کند.

شیائومی SU۷ دارای سه موتور الکتریکی است که از سیستم خنک‌کننده روغن کامل دوطرفه، طراحی مدار روغن S شکل و طراحی لایه‌های فولادی سیلیکونی بهره می‌گیرد. این پیشرانه حداکثر تا ۲۷۲۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) خروجی توانی برابر ۲۲۰کیلووات (۲۹۹ اسب‌بخار) تا ۴۹۵ کیلووات (۶۶۴ اسب‌‎بخار) و گشتاور خروجی ۴۰۰ نیوتون‌متر تا ۵۰۰ نیوتون‌متر دارد.

بر این اساس در نسخه SU۷ تنها ۵.۳ ثانیه زمان نیاز است که این خودرو از حالت سکون به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت دست یابد. همچنین در نسخه SU۷ Max تنها ۲.۷۸ ثانیه زمان نیاز است تا این شتاب به‌دست آید.

Leave a comment