در طول یک سال، رانندگان تسلا با نرخ تصادف ۲۳.۵۴ به ازای هر یکهزار راننده در رتبه نخست قرار دارند. رانندگان برند رام (Ram) نیز با نرخ ۲۲.۷۶ در ازای رقم یادشده در رتبه دوم قرار گرفتند. بهنظر میرسد قابلیت Autopilot تسلا یکی از دلایل عمده تصادف در این مدل خودروهای برقی باشد.
برندهای تصادفخیز
براساس مطالعه و تجزیهوتحلیلهای LendingTree، بین نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) و نوامبر ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۲)، ۲۳.۵۴ مورد تصادف تسلا بهازای هر یکهزار راننده رخ داده است. تنها دو برند رام با نرخ ۲۲.۷۶ و سوبارو با نرخ ۲۰.۹۰ بهازای هر یکهزار راننده بیش از ۲۰ تصادف داشتهاند.
همچنین در نرخ حادثه برند رام در رتبه اول و تسلا در رتبه دوم قرار دارد. تفاوت نرخ تصادف و نرخ حادثه در این است که در نرخ حادثه، فاکتورهایی مثل سرعت در نظر گرفته نمیشود. درکل دادههای LendingTree درمورد علت دقیق تصادفات کاملا قطعی نیستند.
علت اینکه تسلا تا این حد مستعد تصادف است، میتواند قابلیت رانندگی خودکار (Autopilot) آن باشد. سال گذشته، وزارت دادگستری تحقیقاتی را درمورد تسلا آغاز کرد و دریافت که ۳۲۲ فقره تصادف از جلو و سایر برخوردها ناشی از Autopilot بوده است.
تسلا ادعا میکند نقصهای این قابلیت را با یک بهروزرسانی ابری برطرف خواهد کرد. منتقدان این قابلیت بهاین نکته اشاره میکنند که بازاریابی گمراهکننده تسلا ممکن است بهرانندگان احساس امنیت کاذب بدهد و آنها را فریب دهد تا فکر کنند خودرو میتواند کاملا کنترل رانندگی را در امنیت کامل بهدست گیرد.
همچنین براساس آمار منتشرشده، رانندگان بامو بیشترین DUI (رانندگی تحتتاثیر دارو و الکل) را داشتهاند و در اینجا رانندگان تسلا بسیار خوب عمل کردهاند و در رتبه بیستم قرار دارند.
ادعاهایی از سوی رانندگان تسلا
طی سالهای اخیر چندین ادعا درباره شتابگیری ناخواسته و ناگهانی خودروهای تسلا مطرح شده است. خبرسازترین مورد در این زمینه بهیک سلبریتی اهل کرهجنوبی مربوط میشود که ادعا کرد تسلا مدل X او بهطور ناخواسته شتاب گرفته و با درِ گاراژ برخورد کرده است. البته در تمام موارد از جمله مورد یادشده تسلا اظهار داشت دادههای خودروها حاکی از اشتباه راننده در بهکارگیری پدال ترمز و گاز بوده و بنابراین راننده بهجای پدال ترمز، پدال گاز را فشار داده است.
رسانهها در یکی از موارد ادعایی بهدادههای مورد اشاره تسلا دست یافتند و این موضوع از اظهارات تسلا درباره بهکارگیری اشتباه پدال ترمز و گاز حمایت میکرد. درنهایت NHTSA آمریکا اظهار داشت بهدنبال بررسی این ادعاها خواهد بود؛ چراکه ۱۲۷ گزارش حادثه ناشی از این مشکل را دریافت کرده است.
تسلا هم با انتشار بیانیهای خاطرنشان ساخت هیچ مشکلی که سبب شتابگیری ناگهانی و ناخواسته محصولاتش شود، وجود ندارد و این موضوع را با NHTSA بهاشتراک میگذارد. در سال ۲۰۲۱ بود که این نهاد ایمنی در آمریکا اعلام کرد مشکلی در خودروهای تسلا که منجر به آن حوادث شود، وجود ندارد. درواقع NHTSA اعتقاد دارد استفاده اشتباه از پدال ترمز و گاز سبب این حوادث شده است.
ما فکر میکردیم با انتظار نتایج بررسیهای NHTSA دیگر خبری از شتابگیری ناخواسته محصولات تسلا نباشد؛ اما در روزهای اخیر باز هم برخی رانندگان بهچنین مشکلی اشاره کردهاند.
اول از همه راننده یک تاکسی تسلا مدل Y که در شهر برگرن نروژ تصادف کرد بهشتابگیری ناخواسته خودرو خود اشاره داشته است. او ادعا میکند چیزی اشتباه در خودرو رخ داده؛ اما با توجه بهتصاویر منتشرشده چنین چیزی از ظاهر قضیه برداشت نمیشود.
البته درنهایت او بهرانندگی سهلانگارانه متهم شد. دو حادثه دیگر نیز اوایل سال جاری میلادی رخ دادند؛ هرچند دلایل آنها متفاوت بوده است. در حادثه اول راننده یک تاکسی در نیویورک مدعی شد مدل Y او بهطور ناگهانی شتاب گرفته و سبب تصادف شده است. در این حادثه بهکسی آسیب نرسیده و راننده از تسلا شکایت کرده است.
وکیل این راننده در شکوائیه خود مدعی شده است: «راننده پای خود را روی پدال ترمز گذاشت و درایو را انتخاب کرد و پا را از روی ترمز برداشت و سپس خودرو بهسرعت بهجلو حرکت کرد.»
همانطور که قبلا نیز گفته شده است، معمولا حوادث ناشی از بهکارگیری اشتباه پدال ترمز و گاز معمولا در پارکینگها رخ میدهند؛ جایی که رانندگان باید به کرات از هر دو پدال استفاده کنند. در حادثه بعدی نیز یکی از محصولات تسلا در ونکوور کانادا تصادف کرد و راننده مدعی شتابگیری ناگهانی خودرو خود شد.
پلیس پس از ماهها بررسی اظهار داشت راننده مقصر این حادثه بوده است: «پس از بررسی دادههای مرتبط با خودرو باید گفت این حادثه بهخاطر خطای انسانی بوده است.» بههمین دلیل پلیس راننده را بهخاطر حادثهای که حدود ۳۰ هزار دلار خسارت بهبار آورده بود، جریمه کرد.