محصولات

اطلاعات تماس

Lack of lithium the dark factor of the future of electric cars

کمبود لیتیوم، عامل تاریکی آینده خودرو های برقی

 

تا سال 2030، کمبود شدید نیم رساناها که اکنون بخش اعظم صنعت خودروی جهان را دچار مشکل کرده است، امیدواریم خاطره ای دور باقی بماند. اما پیش‌بینی می‌شود که تا آن زمان، کمبود یک ماده حیاتی دیگر – لیتیوم – به شدت افزایش یابد.

لیتیوم یک فلز سفید پودری است که در اکثر باتری‌های قابل شارژ استفاده می‌شود که انرژی وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) را تامین می‌کند و برق تولید شده از طریق منابع تجدیدپذیر را ذخیره می‌کند. این تنگنای احتمالی عرضه، اگر از طریق اقدام هماهنگ برطرف نشود، می تواند به طور قابل توجهی انتقال از سوخت های فسیلی به انرژی های تجدیدپذیر و نبرد جهانی علیه تغییرات آب و هوایی را به عقب بیندازد.

مسابقه در سرتاسر جهان برای تامین منابع آینده لیتیوم و تنوع بخشیدن به زنجیره تامین ادامه دارد. تولیدکنندگان و خودروسازان پیشرو باتری در حال رقابت برای بستن قراردادهای بلندمدت با معدنچیان و پالایشگاه ها هستند. کشورهای دارای صنایع خودروسازی بزرگ در تلاشند زنجیره تامین باتری لیتیوم یون منطقه ای خود را توسعه دهند، روندی که با تصویب اخیر قانون کاهش تورم در ایالات متحده تسریع خواهد شد. و کشورهایی که دارای ذخایر لیتیوم و سایر مواد حیاتی باتری مانند نیکل هستند، از آنها به عنوان اهرمی برای ایجاد صنایع داخلی باتری استفاده می کنند.

چالش این است که چگونه می توان به بحران بالقوه لیتیوم به روشی پایدار از نظر زیست محیطی و اقتصادی رسیدگی کرد. این امر مستلزم همکاری بین همه بازیگران در زنجیره ارزش است. شرکت‌های معدنی، پالایشگاه‌ها، تولیدکنندگان باتری، OEM‌های خودرو و سرمایه‌گذاران باید با دولت‌ها، سازمان‌های غیردولتی و سایر ذینفعان همکاری کنند تا اطمینان حاصل کنند که پروژه‌های باتری مبتنی بر لیتیوم از بهترین شیوه‌های زیست‌محیطی پیروی می‌کنند و سهم عادلانه‌ای از منافع را برای کشورها و جوامع محلی به ارمغان می‌آورند.

شرکای بین المللی همچنین باید فناوری، تخصص و دسترسی به بازار مورد نیاز برای پروژه های ملی و محلی مرتبط با باتری را فراهم کنند تا از نظر تجاری قابل دوام باشند.

thinking of buying an

 

چرا لیتیوم بسیار حیاتی است؟

بهبود عملکرد و کاهش هزینه باتری‌های لیتیوم یونی در دهه گذشته یکی از عوامل اصلی پذیرش خودروهای الکتریکی و کامیون‌ها بوده است. انتظار ادامه این روندها دلیل بزرگی است که چرا BCG پیش‌بینی می‌کند خودروهایی که صرفاً با باتری‌های برقی کار می‌کنند از خودروهایی با موتورهای احتراق داخلی بنزینی به عنوان محبوب‌ترین نوع خودروهای سبک فروخته شده در سراسر جهان تا سال 2028 پیشی خواهند گرفت. 59 درصد از تمام وسایل نقلیه سبک فروخته شده در سطح جهان، خودروهای الکتریکی با باتری (BEV) خواهند بود.

باتری های لیتیوم یونی همچنین برای 90 درصد ذخیره انرژی شبکه در سراسر جهان، به ویژه برای انرژی باد و خورشید استفاده می شوند. ابتکاراتی مانند طرح اتحادیه اروپا برای کاهش دو سوم وابستگی خود به گاز طبیعی روسیه که تا حدی بر تولید تسریع انرژی های تجدیدپذیر متکی است، تقاضا برای ذخیره باتری را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.

تعدادی از مواد معدنی دیگر مانند نیکل، منگنز و کبالت نیز از مواد مهم در انواع باتری های لیتیوم یونی هستند. اما لیتیوم بحرانی ترین است. از آن برای ساخت کاتد (cathodes)، جزء ضروری هر نوع باتری لیتیوم یونی استفاده می شود. همچنین احتمالاً در آندهای (anodes) با ظرفیت بالا در آینده مورد نیاز است.

بر اساس گزارش رویترز، سال گذشته ۴۵ معدن لیتیوم در جهان فعال بود که ۱۱ معدن در سال جاری و ۷ معدن در سال آینده افتتاح خواهند شد. این سرعت بسیار کمتر از آن چیزی است که مشاوران برای اطمینان از عرضه جهانی کافی به‌خصوص برای تامین نیاز خودروسازان لازم می‌دانند. حتی اگر معادن لیتیوم بیشتری ساخته شود، امکانات کافی برای تولید انواع تخصصی لیتیوم موردنیاز برای باتری‌های خودرو وجود ندارد. مدیران خودروسازی اظهار کردند که ممکن است مجبور شوند لیتیوم با کیفیت پایین‌تر را بپذیرند. به‌کارگیری این روش، برد باتری خودروهای الکتریکی و عملکرد باتری را کاهش می‌دهد.

غزل کبیری

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

fa_IRPersian