نمایشگاه بینالمللی ژنو رویدادی سالانه است که از سال ۱۹۰۵ تاکنون، در محلی نزدیک فرودگاه ژنو برگزار می شود. این نمایشگاه همواره بهعنوان محلی برای نمایش خودروهای گرانقیمت و سفارشی و همچنین معرفی کانسپتها و فناوریهای جدید شناخته شده و بههمین دلیل مورد توجه فعالان صنعتخودرو است. علاوهبر شرکتهای خودروسازی، فعالان عرصه تیونینگ، طراحان، مراکز خدماتی و حتی صنعت سرگرمی وابسته بهخودرو نیز در این رویداد حاضر می شوند.
هشتاد و نهمین دوره نمایشگاه ژنو در فاصله ۷ تا ۱۷ مارس ۲۰۱۹ برگزار شد؛ اما نمایشگاه ۲۰۲۰ که برای ۵ تا ۱۵ مارس برنامه ریزی شده بود، بهعلت همهگیری ویروس کرونا لغو شد. این یکی از نخستین رویدادهای خودرویی بود که تحتتاثیر ویروس کرونا قرار گرفت. همین اتفاق در مورد نمایشگاه ژنو ۲۰۲۱ هم تکرار شد. نمایشگاه خودرو ژنو ۲۰۲۲ که قرار بود در قطر برگزار شود هم بهعلت ادامه همهگیری کرونا و عدمتمایل بسیاری از شرکتها و بحران تراشه در صنعتخودرو بهاکتبر ۲۰۲۳ موکول شد.
البته در اواسط تابستان ۲۰۲۳ اعلام شد که دوره بعدی نمایشگاه از ۲۶ فوریه تا ۳ مارس ۲۰۲۴ مجددا بهشهر ژنو بازمیگردد. ضمن اینکه ظاهرا برنامهریزی متفاوتی انجام شده است تا هزینه شرکتکنندگان کاهش یابد.
در این مطلب بهسراغ خودروهای کلاسیکی میرویم که بهطور موقت به قطر منتقل شده بودند.
RollsRoyce Phantom ۱۷EX
۱۹۲۸
این فانتوم یادگار روزهای طلایی بنتلی در اتومبیلرانی است و مارک این خودرو را در جوابی به بنتلی از مهندسان شرکت درخواست کرده بود و ناظر ساخت این خودرو، جروایس نامش را بهعنوان بخشی از اسم این مدل جاودانه کرد. پیشتر رولزرویس بهجای واژه کانسپت از خودرو مفهومی استفاده میکرد. درمجموع ۱۷ عدد از این فانتوم ساخته شد و تمام مالکین از ابتدا تاکنون در شناسنامه این خودرو ثبت شدهاند. (از کلکسیون شخصی الکساندر شاوفلر)
Ballot ۳.۸LC GrandPrix
۱۹۲۰
این خودرو از پیشکسوتان اتومبیلرانی در دهه ۱۹۳۰ میلادی است و دارای یک پیشرانه ۸ سیلندر ۳ لیتری است. ۳ نمونه ساختهشده بلوت، حوالی سال ۱۹۲۲ در اختیار سر مالکوم کمپبل، صاحب رکورد سرعت در همان سال قرار داشت و با نام «پرنده آبی» در مسابقات لمانس شرکت کرد. بلوت افتخار نخستین برنده گرند پری ایتالیا را در اختیار دارد. (از کلکسیون شخصی الکساندر شاوفلر)
در مقاله بعدی و ادامه این مطلب همراه ما باشید.