میزان افت قیمت ماشین رنگ شده
خط و خش و خوردگی رنگ خودرو بر قیمت خودرو تاثیر منفی می گذارد و وجود آن در قسمت های مختلف خودرو می تواند نشانه تصادفاتی باشد که برای خودرو اتفاق افتاده است. به همین دلیل باید یک کارشناس حرفه ای برای بررسی این موضوع پیدا کنید تا سرتان را از دست ندهید و تصادفاتی که برای خودرو پیش آمده از چشمتان پنهان نماند.
رنگشدگی یا رنگ خوردگی قسمتهای مختلف خودرو میتواند قیمت را کاهش دهد. رنگ کردن قسمتهایی مثل شاسی، ستونها، سقف و کاپوت تأثیر منفی بسیار شدیدی روی قیمت خودرو دارد و حتی اگر این قسمتها به بهترین نحو تعمیر و رنگ شده باشند، باز هم شاهد افت قیمت خواهید بود. مقدار تقریبی افت قیمت خودرو در نتیجه رنگشدگی قسمتهای مختلف عبارت است از:
۱. رنگشدگی صندوق: ۵/۳ تا ۵/۴ درصد افت قیمت دارد
۲. رنگشدگی گلگیر: ۲ تا ۳ درصد افت قیمت دارد
۳. رنگشدگی دربها: ۳ تا ۴ درصد افت قیمت دارد
۴. رنگشدگی کاپوت: ۳ تا ۴ درصد افت قیمت دارد.
البته لازم به ذکر است که درصدهای بالا تنها مقادیر تقریبی هستند و مطابق با شدت تصادف و میزان کارکرد خودرو میتوانند کمتر یا بیشتر باشند. مشکلات فنی خودرو هم میتواند براین درصدها اضافه کند.
مراحل بررسی رنگ قسمت های مختلف خودرو
هنگام بررسی رنگ قسمت های مختلف خودرو باید مراحل زیر را انجام دهید:
1. تشخیص بصری رنگ خودرو
2. تفاوت رنگ در قسمت های مختلف خودرو
3. پاشیدن رنگ به قسمت های مختلف خودرو
4. بررسی لبه کاپوت، صندوق عقب و گلگیرها
5. انعکاس تصویر در بدنه خودرو به صورت موج دار
6. اثر سنباده زدن را مشاهده کنید.
روش های بررسی رنگ خودرو
تغییر رنگ خودرو را می توان با کمک چهار روش زیر بررسی کرد:
1. تعیین رنگ خودرو به کمک دستگاه تشخیص رنگ دیجیتال
2. تشخیص رنگ خودرو با کمک آهنربا
3. تعیین رنگ خودرو با چشم
4. تعیین رنگ خودرو با لمس بدنه خودرو
5. اسپلش ها را در قسمت های مختلف رنگ کنید
در ادامه هر یک از این روش ها را به تفصیل توضیح خواهیم داد. البته بررسی رنگ خودرو مانند چک لیست خودرو قبل از سفر نیست، اما اگر یک بار به صورت تخصصی و کارشناسی این کار را انجام دهید، برای همیشه احساس آرامش خواهید کرد.
1. تعیین رنگ خودرو به کمک دستگاه تشخیص رنگ دیجیتال
یکی از بهترین و مطمئن ترین راه ها برای تشخیص تغییر رنگ خودرو، استفاده از دستگاه تشخیص رنگ دیجیتالی است. این دستگاه ها دارای معیار مشخصی برای تشخیص تغییر رنگ خودرو هستند که لازم است در هنگام استفاده از آن ها و خرید خودرو از نمایندگی های خودرو با آن معیارها و عملکرد آن ها آشنا باشید.
2. تشخیص رنگ خودرو با کمک آهنربا
برای این کار یک آهنربای ضعیف پیدا کنید و آن را روی قسمت های مختلف بدنه خودرو بکشید. هر چه رنگ بدنه بیشتر باشد آهنربا کمتر گرفته می شود. برای این کار می توانید از آهنرباهایی استفاده کنید که مخصوص تشخیص رنگ خودرو هستند.
3. پاشیدگی رنگ در قسمت های مختلف
اگر خودرو دوباره رنگ شده باشد به احتمال زیاد در جاهای مختلف مانند زیر کاپوت و درها رنگ پاشیده شده است. برای این منظور با بررسی این مورد نیز می توانید مشخص کنید که خودرو رنگ شده است یا خیر.
هر یک از روش های فوق نیاز به تخصص خاصی دارد که برای تشخیص تغییر رنگ استفاده می شود. برای این منظور بهتر است از یک متخصص حرفه ای کمک بگیرید. همه این مراحل به ما کمک می کند بدانیم چه خودروهایی را نخریم.