Skip to content Skip to footer

مهمترین اقدامات پس از تصادف

 

اگر بعد از تصادف ندانیم دقیقاً چه کار کنیم، اولین قدم این است که هرگز صحنه تصادف را ترک نکنیم. حتی در تصادفات جزئی محل را ترک نکنید. حتی اگر ما مقصر نباشیم، این اقدام در روند رسیدگی به پرونده اختلال ایجاد می کند. اگر از صحنه دور شویم، نمی توانیم شکایت کنیم. پس بهتر است با آرامش توقف کرده و با بررسی وضعیت خودرو در مورد شرایط تصمیم گیری کنید.

متاسفانه تصادفات جاده ای یکی از شایع ترین حوادثی است که در کشور رخ می دهد. بنابراین توجه به یک سری نکات ضروری پس از یک حادثه رانندگی ضروری است. پس اول از همه باید سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید و زیاد هیجان زده نشوید. اگر سوپرمارکت یا مغازه ای در نزدیکی محل حادثه وجود دارد، برای خود و راننده دیگر آب معدنی و تنقلات شیرین بخرید. سپس موارد زیر را انجام دهید:

در جای امن بایستید
اگر شما یا دیگران مجروح شده اید، با 115 تماس بگیرید
بلافاصله با پلیس تماس بگیرید
از صحنه تصادف عکس و فیلم بگیرید
در صورت امکان خودرو را به مکان امنی ببرید
شماره بیمه نامه و مدارک را از راننده مقصر دریافت کنید.

بنابراین اگر حادثه خسارت زیادی به بار آورد، می توانید از بیمه شخص ثالث خود مطالبه خسارت کنید. اما به یاد داشته باشید که هر بار که از بیمه شخص ثالث استفاده می کنید، تمام تخفیف های بیمه خود را از دست خواهید داد. پس از دریافت خسارت باید تعرفه ها را بدون تخفیف یا با تخفیف جزئی پرداخت کنید.

 

اقدامات اولیه بعد از تصادف

اغلب اوقات، حتی با وجود تمام اقدامات ایمنی، گاهی اوقات تصادفات اجتناب ناپذیر است. پس با درک این موضوع، در صورت بروز حادثه، خویشتنداری کنید. چه مقصر باشید چه نباشید، پس از حادثه از ایجاد تنش و درگیری اجتناب کنید.

در صورت تصادف، قبل از پیاده شدن از ماشین چند نفس عمیق بکشید. سپس با آرامش وضعیت را ارزیابی کنید. در مورد حوادثی که مقصر اصلی آن مشخص نیست، خودسرانه تصمیم نگیرید. به جای متهم کردن دیگران، تا رسیدن پلیس و کارشناس تصادف به محل صبور باشید.

تماس با پلیس یکی از مهمترین و ضروری ترین اقدامات بعد از تصادف است. با پلیس تماس بگیرید و آدرس و محل حادثه را اعلام کنید. تا نزدیکترین واحد راهنمایی و رانندگی و کارشناس تصادف به محل شما اعزام شود. تا پلیس نیامده از مقصر بودن یا نبودن صحبت نکنید. اجازه دهید افسر پلیس با حضور در صحنه و بررسی وضعیت نظر کارشناسی خود را ارائه دهد.

 

اقدامات بعد از تصادف رانندگی

قدم بعدی بستن جاده است. درست است که تصادف کرده اید و خسارت مالی دیده اید. اما ماشین آسیب دیده شما نباید مانع عبور دیگران شود. در بسیاری از موارد عدم حرکت خودروهای تصادف کرده علاوه بر ایجاد ترافیک و کاهش سرعت باعث تصادف خودروهای دیگر نیز می شود. نگران موضوع اثبات تقصیر راننده مقصر نباشید. زیرا پلیس قادر به شناسایی او خواهد بود.

البته دقت داشته باشید که در تصادفاتی که میزان خسارت جزئی باشد این امکان وجود دارد. در تصادفات منجر به جراحت، وضعیت متفاوت است. بهتر است تا رسیدن پلیس مزاحم صحنه تصادف نشوید. در این شرایط در شب و یا در جاده های خارج از شهر با خط کشی و علائم، خودروهای دیگر را از وقوع تصادف مطلع کنید.

 

ممکن است تصادفی رخ داده باشد که در آن هیچ نقشی نداشته باشید. شما نه مقصر هستید و نه مجروح. شما فقط به عنوان یک رهگذر از محل حادثه عبور می کنید. طبق وظیفه و اخلاق انسانی نسبت به این حادثه بی تفاوت نباشید. بلافاصله با پلیس و اورژانس تماس بگیرید. جزئیات صحنه تصادف را به آنها بگویید. این تصور درستی نیست که شخص دیگری وضعیت را به این مراکز گزارش داده باشد.

زیرا ممکن است افراد قبل از شما هم مثل شما فکر کرده باشند و تا آن زمان تماسی برای گزارش تصادف گرفته نشده است. بنابراین شما این کار را با این ایده انجام می دهید که شما اولین کسی هستید که به صحنه می آید.

 

اقدامات پس از تصادف جراحتی

در حوادثی که منجر به تلفات جانی و به اصطلاح جراحات می شود، یکی از مهمترین اقدامات بعد از حادثه، تماس با اورژانس است. در مورد خودتان، اگر شدت تصادف زیاد است، حواستان به علائم باشد. مهم این است که از ظاهر خود راضی نباشید.

در لحظات اولیه تصادف، بدن به دلیل ترشح آدرنالین، واکنش مناسبی به آسیب ها نشان نمی دهد. حتی برخی از آسیب ها، مانند ضربه به سر، ممکن است ظاهر بیرونی نداشته باشند. اما منجر به ضربه مغزی می شود. بنابراین، نسبت به سردردهای جزئی، برآمدگی قفسه سینه یا خراش های سطحی بی تفاوت نباشید. این علائم کوچک می توانند در چند ساعت آینده به آسیب های جبران ناپذیری منجر شوند.

در چنین شرایطی با اورژانس تماس بگیرید. در موارد آسیب شخصی، اگر مقصر هستید، به دنبال تسکین موقت نباشید. زیرا بی احتیاطی و رسیدگی نکردن به موقع به مصدوم می تواند در ساعات آینده کابوس بزرگتری را برای شما رقم بزند.

یکی از اقدامات یا بهتر بگوییم عدم انجام اقدام بعدی، فرار نکردن از صحنه تصادف است. هرگز از حوادثی که فکر می کنید مقصر هستید فرار نکنید.

زیرا ماشین جلویی شماره پلاک شما را یادداشت می کند. با فرار عملا جایی برای دفاع باقی نمی گذارید. ممکن است اصلاً تقصیر شما نباشد. در حوادثی که منجر به جراحت می شود، ترک محل حادثه و ترک قربانی ممکن است منجر به فوت وی شود. که غیر انسانی و غیر اخلاقی است. خونسردی خود را حفظ کنید و مسئولیت آنچه اتفاق افتاده را بپذیرید.

 

اقدامات بعد از تصادف خودرو

وقتی پلیس به محل حادثه می رسد، با آرامش اتفاقی را که برای افسر پلیس افتاده است تعریف کنید. بر اساس حدس و گمان صحبت نکنید. فقط در مورد چیز هایی صحبت کنید که کاملاً مطمئن هستید. در تصادفات جدی، اگر از شما بپرسند که آیا مجروح شده اید، بگویید مطمئن نیستید. همانطور که قبلا ذکر شد، گاهی اوقات درد و صدمات ناشی از تصادف ساعاتی پس از برخورد واقعی آشکار می شود. پس در این مورد کمی احتیاط کنید تا حقی از شما ضایع نشود.

یکی از اقدامات لازم پس از تصادف، عکس گرفتن از تصادف است. در صورت آسیب دیدن خودرو قبل از حرکت با موبایل خود از وضعیت هر دو خودرو عکس بگیرید. در چنین شرایطی می توانید مطمئن باشید که با تغییر صحنه تصادف، حق شما ضایع نخواهد شد. مراقب باشید، با وجود اینکه از صحنه تصادف عکس گرفته اید، اما حق دخالت مستقیم در روند تحقیقات پلیس را ندارید. فقط از عکس ها به عنوان مدرک برای حمایت از نظر خود استفاده کنید.

بعد از انجام تمامی اقدامات فوق، پس از رسیدن پلیس و تکمیل تحقیقات وی، صحنه تصادف را پاکسازی کنید. قطعات و شیشه شکسته خودرو باعث آسیب به سایر خودرو های در حال تردد می شود. پس قبل از ورود ماموران شهرداری مسئولیت نظافت محل حادثه را خودتان بر عهده بگیرید.

 

Leave a comment

0.0/5