محصولات

اطلاعات تماس

GettyImages 1229942935

مرگ موتور های درون سوز در اروپا

 

دولت آلمان مدتهاست که با الزامات زیست محیطی برای حذف خودروهای آلاینده مخالفت کرده است، اما اتحادیه اروپا سرانجام تصمیم نهایی خود را گرفته است: از سال 2035، هیچ خودرویی با موتور احتراقی که از بنزین یا گازوئیل استفاده می کند، تولید یا فروخته نخواهد شد.

از سال 2035 هیچ خودروی پر آلاینده ای در اتحادیه اروپا تولید و فروخته نخواهد شد. این تصمیمی است که اعضای اتحادیه روز سه شنبه 28 مارس در بروکسل گرفتند. گامی بزرگ برای خداحافظی با بنزین و گازوئیل، دی اکسید کربن و پروژه ای سازگار با آب و هوا و هوای پاک.

مذاکره کنندگان کشورهای عضو در واقع قبل از پایان اکتبر 2022 در مورد این پروژه به توافق رسیدند. فقط دولت آلمان در یک رویه غیرمعمول خواستار فروش برخی خودروهای موتور احتراقی با استفاده از انرژی الکتریکی پس از مهلت مقرر شد. این تقاضا که از حمایت صنعت خودروسازی آلمان برخوردار بود، موضوع ماه ها بحث و چانه زنی شد.

یک روز پیش از اعلام تصمیم نهایی اروپا، فولکر ویسینگ، وزیر حمل و نقل آلمان از توافق با سایر اعضا خبر داد و گفت خودروهایی که موتور احتراق داخلی دارند، پس از سال ۲۰۳۵ هم به شرط سازگاری با آب و هوا و سوخت پاک، می‌توانند در خط تولید باقی بمانند. وزیران انرژی کشورهای عضو از چشم‌انداز زیست محیطی حذف خودروهایی با سوخت فسیلی ابراز خرسندی کرده‌اند. با این همه روشن نیست که استثناهای مورد نظر آلمان، تا چه اندازه با قوانین و مقررات اتحادیه اروپا منطبق خواهند بود. پارلمان اروپا و یکایک کشورهای عضو می‌توانند تا دو ماه اعتراض یا نظرات تکمیلی خود را مطرح کنند.

نمایندگان احزاب سبز پارلمان اروپا گفته‌اند که جوانب مصالحه با ‌آلمان را به دقت بررسی و موشکافی خواهند کرد.

سوخت‌های الکترونیکی را می توان با استفاده از برق تجدیدپذیر از آب و دی اکسید کربن استخراج شده از هوا تولید کرد. بر خلاف بنزین یا گازوئیل، آنها هیچ آلاینده‌ای آزاد نمی‌کنند. منتقدان البته شکایت می‌کنند که صنعت کشتیرانی و هوانوردی به این نوع سوخت نیاز فوری‌تری دارد.

پیشینه این تصمیم به طرح “کربن صفر” باز می‌گردد که سال ۲۰۲۱ در کمیسیون اروپا  با هدف ممانعت از انتشار دی‌اکسید کربن حاصل از سوخت‌های فسیلی خودروها تصویب شد.

بخش‌هایی از لابی صنعت خودروسازی و نمایندگان محافظه‌کار اما برای حفظ جایگاه موتورهای احتراقی مقاومت کردند و حتی حدنصاب ۹۰درصدی تولید دی‌اکسید کربن را به جای ۱۰۰درصد پیشنهاد دادند.

صنایع خودروسازی، زیرمجموعه‌ها و مشاغل مربوطه به خصوص نگران آسیب‌های ناشی از حذف خودروهای بنزینی و دیزلی هستند. تغییر خط تولید قطعه‌سازان، لزوم دوره‌های آموزشی جدید برای مکانیک‌ها، نحوه جبران خسارت دارندگان خودروهای موتور احتراقی فاقد قالبیت الکتریکی شدن، از جمله پرسش‌هایی است که برای سازندگان و مالکان خودروهای دیزلی و بنزینی وجود دارد اما دست‌اندرکاران پروژه می‌گویند مهلت ۱۲ ساله تا سال ۲۰۳۵ برای حل چنین چالش‌هایی کافی است.

غزل کبیری

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

fa_IRPersian