Skip to content Skip to footer

خرید بیمه شخص ثالث خودرو

 

هر سال حدود نیم میلیون تصادف در کشور ما اتفاق می‌افتد. تک‌تک این تصادف‌ها می‌توانند دردسرساز شوند و خسارت‌های جانی و مالی زیادی به افراد وارد کنند.

بیمه شخص ثالث از اهمیت بسزایی برخوردار است و به رانندگان کمک می‌کند تا در صورت وقوع حادثه، هزینه‌های مالی ناشی از آسیب‌های وارده به دیگران را تامین کنند. این امر به‌ویژه در کشورهایی که قوانین صدمات جانی و مالی را دقیقاً معین کرده‌اند، بسیار حیاتی است.

اصلاح شرط  صدور بیمه شخص ثالث

وزیر اقتصاد به بیمه مرکزی دستور داد اصلاحیه‌ای در خصوص مشروط شدن صدور و تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث صادر کنند.

پیشتر شرط صدور بیمه‌نامه شخص ثالث، پرداخت مفاصای عوارض آزادراهی بود.

۱۷ روز بخشودگی جریمه بیمه شخص ثالث

احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، اعلام کرد:

  • همزمان با اربعین حسینی و هفته دولت، از روز ۲ تا ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۲ جریمه بیمه‌نامه شخص ثالث بخشوده می‌شود.

الحاقیه بیمه شخص ثالث برای مسافران اربعین

مهدی قمصریان، مدیرعامل صندوق تأمین خسارت‌های بدنی، اعلام کرد:

  • تمامی خودروهای باری و مسافری که قصد دارند به عراق سفر کنند، باید الحاقیه بیمه شخص ثالث تهیه کنند.
  • در صورت عدم تهیه الحاقیه، بیمه از تصادفات در سایر کشورها حمایت نمی‌کند.

 

صدور کارت سوخت فقط با داشتن بیمه شخص ثالث

سیدکاظم عزیزی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، گفت:

  • مالکان خودروها و موتورسیکلت‌های نوشماره برای دریافت کارت سوخت، حتما باید دارای بیمه‌نامه معتبر شخص ثالث باشند.
  • درخواست افرادی که بیمه شخص ثالث ندارند بررسی نمی‌شود.
  • این افراد برای پیگیری روند صدور کارت سوخت خود می‌توانند به دفاتر پلیس+۱۰ مراجعه کنند.

شرط جدید صدور بیمه شخص ثالث

قائم مقام بیمه مرکزی درباره جزئیات جدید صدور بیمه‌نامه شخص ثالث گفت:

  • بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ بیمه مرکزی باید هنگام صدور بیمه‌نامه‌شخص ثالث، تصفیه حساب آزادراهی را از فرد اخذ کند.
  • این قانون از ۱۷ تیرماه آغاز می‌شود.

عدم تغییر نرخ بیمه شخص ثالث

مجید مشعلچی، سخنگوی بیمه مرکزی، درباره تاثیر افزایش قیمت خودرو بر انواع بیمه خودرو در سال ۱۴۰۲ گفت:

  • افزایش قیمت کارخانه خودرو سبب افزایش نرخ بیمه بدنه خواهد شد.
  • نرخ بیمه شخص ثالث ثابت است و با افزایش نرخ پایه خودرو، تغییر نمی‌کند.

 

نرخ بیمه شخص ثالث (۱۴۰۲)

سازمان بیمه مرکزی، بعد از اعلام نرخ دیه سال ۱۴۰۲، نرخ جدید حق بیمه شخص ثالث را برای انواع وسایل نقلیه در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد.

  • به این مبالغ، مالیات بر ارزش افزوده نیز اضافه می‌شود.
سواری
وسیله نقلیه حق بیمه (تومان)
کمتر از ۴ سیلندر ۳.۰۴۷.۲۰۰
پیکان، پراید و سپند ۳.۶۰۸.۸۰۰
سایر ۴ سیلندرها ۴.۲۴۱.۹۰۰
بیش از ۴ سیلندر ۴.۷۴۷.۶۰۰
  • مبلغ حق بیمه برای وسایل نقلیه سواری با کاربری آژانس، کرایه، مسافرکش شخصی درون شهری، ۱۰ درصد و سواری کرایه و مسافرکش شخصی برون شهری، ۲۰ درصد بیشتر از حق بیمه خودروهای سواری مشابه است.

 

موتورسیکلت
وسیله نقلیه حق بیمه (تومان)
گازی ۷۵۶.۶۰۰
دنده‌ای یک سیلندر ۹۲۴.۳۰۰
۲ سیندر و به بالا ۱.۰۲۵.۳۰۰
دنده‌ای دارای ۳ چرخ یا سایدکار ۱.۰۹۲.۰۰۰

 

بارکش با ظرفیت بارگیری
وسیله نقلیه حق بیمه (تومان)
تا یک تن ۳.۷۳۳.۶۰۰
بیش از یک تن تا ۳ تن ۴.۴۹۵.۴۰۰
بیش از ۳ تن تا ۵ تن ۵.۶۹۰.۱۰۰
بیش از ۵ تن تا ۱۰ تن ۷.۲۹۰.۴۰۰
بیش از ۱۰ تن تا ۲۰ تن ۸.۴۸۳.۸۰۰
بیش از ۲۰ تن ۸.۹۹۰.۸۰۰
  • در صورتی که وسیله نقلیه بارکش برای حمل موارد منفجره به کار رود، ۵۰ درصد و چنانچه برای حمل مواد سوختنی مایع و گازی شکل استفاده شود، ۲۵ درصد به حق بیمه مربوط اضافه می‌شود.

توقیف خودروهای بدون بیمه نامه

معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران:

  • خودروهایی که بیمه‌نامه شخص ثالث ندارند، توقیف و اعمال قانون می‌شوند.
  • اگر در تصادفی راننده مقصر بیمه‌نامه نداشته باشد، باید هزینه راننده دیگر را پرداخت کند.
  • اگر راننده مقصر نباشد باید هرچه سریع‌تر نسبت به بیمه کردن خودرو خود اقدام کند.

بیمه شخص ثالث به شرط پرداخت عوارض آزادراه

فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های بیمه‌ برای حمایت از الکترونیکی کردن عوارض آزادراه‌های کشور، موظف هستند مفاصاحساب بدهی‌های ناشی از عوارض آزادراهی را از متقاضیان تعویض پلاک خودرو و خدمات بیمه شخص ثالث دریافت کنند.

منابع به دست آمده از این محل درآمد، برای استهلاک اصل و سود سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته در محور جاده‌ای که تردد در آن انجام شده، صرف خواهد شد.

 

لزوم تهیه الحاقیه توسط بیمه گذاران

با توجه به تعیین نرخ دیه و تعرفه حق بیمه شخص ثالث از روز هشتم فروردین:

  • تعرفه بیمه شخص ثالث نیز مشخص و ابلاغ شد.
  • نرخ دیه در سال جاری و در ماه‌های غیر حرام ۶۰۰ میلیون تومان است.
  • شرکت‌های بیمه از بیمه‌گذاران خواسته‌اند تا اگر بیمه نامه آنها بر اساس تعرفه سال گذشته است، نسبت به تهیه الحاقیه بیمه شخص ثالث اقدام کنند.

اصلاح قانون بیمه به ضرر خودروهای لوکس

سخنگوی کمیسیون اصل نود از ثبت اصلاح طرح قانون بیمه اجباری شخص ثالث در مجلس خبرداد.

در این اصلاحیه در واقع صاحبان خودروهای لوکس و غیرمتعارف باید با استفاده از بیمه بدنه، سایر خسارات واردشده به خودروی خود را تامین کنند و از تحمیل این هزینه‌ها به مردم قشر متوسط و ضعیف جامعه جلوگیری شود.

بیمه شخص ثالث چیست؟

طبق قانون بیمه، تمام افرادی که در تصادف رانندگی دچار خسارت‌های جانی و مالی می‌شوند؛ تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار می‌گیرند. در واقع مسئولیت تمامی خسارت‌ها بر عهده راننده وسیله نقلیه مقصر است.

خرید بیمه شخص ثالث برای تمام وسایل نقلیه موتوری زمینی اجباری است و تردد ماشین بدون این بیمه، جرم است.

هر ماشینی در ایران باید این بیمه را بخرد و نداشتن آن راننده خودرو را با مشکلات متعدد و هزینه‌های سنگین در تصادف رانندگی مواجه می‌کند.

بیمه شخص ثالث شامل چه افرادی می شود؟

  • شخص اول: مالک وسیله نقلیه (خریدار بیمه)
  • شخص ثانی: شرکت بیمه (فروشنده بیمه)
  • شخص ثالث : فرد یا افراد زیان دیده در تصادف، غیر از راننده مقصر

پوشش های بیمه شخص ثالث

  • پوشش مالی (افراد آسیب دیده در حوادث رانندگی را پرداخت می‌کند. در پوشش مالی هم خسارت‌های مالی وارد شده به ماشین یا اموال افراد زیان دیده «به جز راننده مقصر»)
  • پوشش جانی (پرداخت بیمه غرامت فوت، نقص عضو و هزینه‌های درمانی افراد آسیب دیده در حوادث رانندگی)

خسارات جانی: تعهد شرکت بیمه برای این نوع خسارت، شامل پرداخت دیه فوت، دیه نقص عضو و از کار افتادگی افراد می‌شود. هر سال سقف پرداخت هزینه‌ها در پوشش جانی بر اساس نرخ دیه در ماه حرام مشخص می‌شود. مبلغ دیه در سال ۱۴۰۰ برای ماه‌های عادی ۴۸۰ میلیون و ماه‌های حرام ۶۴۰ میلیون تومان اعلام شده است.

خسارات مالیاین تعهد شامل تمام خسارت‌هایی است که به وسیله نقلیه و اموال اشخاص ثالث (به جز راننده مقصر) وارد می‌شود. سقف پوشش مالی در شرکت‌های بیمه متفاوت است. حداقل پوشش مالی هر سال توسط بیمه مرکزی اعلام می‌شود که در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۱۶ میلیون تومان و حداکثر پوشش مالی نیز ۳۲۰ میلیون تومان است.

 

Leave a comment

0.0/5