آپشن های جدید خودروهای مدرن
سیستم پیشگیری از تصادف (PCS)
سیستم پیشگیری از تصادف را می توان یکی از گران ترین سیستم های ایمنی فعال در بین آپشن های جدید خودروهای امروزی دانست. این سیستم با استفاده از رادار، دوربین یا سنسورهای نصب شده در خودرو، اشعه لیزر و … از حوادث رانندگی جلوگیری می کند. این سیستم اولین بار در سال 2003 با کاربرد محدودتر بر روی بنزهای کلاس S معرفی شد. با توجه به اطلاعات دریافتی از فاصله، موقعیت و سرعت خودروهای اطراف، سامانه پیشگیری از تصادف احتمال برخورد را پیش بینی و به راننده اطلاع می دهد.
برخی از سیستم های پیشگیری از تصادف به طور خودکار از برخورد جلوگیری می کنند یا با اعمال فشار ترمز اضافی آسیب را کاهش می دهند. البته نمونه های پیشرفته این سیستم بر روی خودروهای مرسدس بنز، تویوتا و فورد قرار می گیرد که کمربندها را سفت می کنند، صندلی های درازکش را به حالت اول برمی گردانند و سانروف را قبل از برخورد می بندند.
آپشنهای جدید خودروهای روز دنیا ؛ سامانه دید در شب (Night Vision)
سیستم دید در شب یکی از پیشرفته ترین آپشن های جدید خودروهای دنیاست که در خودروهای بسیار لوکس و گران قیمت به چشم می خورد. این فناوری در گذشته فقط در اختیار نیروهای نظامی بود اما امروزه در خودروهای لوکسی مانند مرسدس بنز S500، BMW 530 (G30) و… استفاده می شود. این سیستم با کمک مادون قرمز و دوربین تصاویر روشنی را از مسیر تاریک نشان می دهد. علاوه بر پیست و جاده، اجسام متحرک نیز توسط این فناوری نمایش داده می شوند. این سیستم در BMW سری 7 بسیار پیشرفته تر است. با کمک حسگر حرارتی، گرمای موجودات زنده و اشیاء را تشخیص داده و در هنگام نزدیک شدن به راننده به آنها زنگ هشدار می دهد. این فناوری باعث می شود که تصادفات شبانه به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
سیستم هشدار خواب آلودگی (ATTENTION ASSIST)
در ادامه آپشن های جدید خودروهای امروزی به یک سیستم بسیار کاربردی و مهم می پردازیم. همانطور که می دانید خواب آلودگی یکی از شایع ترین علل تصادفات جاده ای است. سیستم هشدار خواب آلودگی برای اولین بار در خودروی ولوو استفاده شد و دارای یک دوربین کوچک در جلوی خودرو است که حالت چهره راننده را بررسی می کند.
این سیستم سر و چشم های راننده را بررسی می کند و اگر چشم ها برای مدت طولانی بسته بماند یا راننده بارها مسیر انحراف خودرو را اصلاح نکند، زنگ هشدار به صدا در می آید و او را بیدار می کند. همچنین اگر برای مدت طولانی توجه راننده توسط سیستم صوتی یا مسیر یاب پرت شود، سیستم هشدار به صدا در می آید. توجه داشته باشید که این سیستم در بسیاری از شرکت های خودروسازی نام های مختلفی دارد.
سیستم دسترسی آسان
این سیستم جذاب یکی از آپشن های جدید خودروهای امروزی است. نمونه ساده ای از این سیستم در هیوندای ix55 استفاده شده است که قادر است پس از خاموش شدن خودرو کمی فرمان را بالا بیاورد و پیاده شدن را برای راننده آسان کند. اما مدل پیشرفته این فناوری در خودروهای لوکسی مانند لکسوس LX570 و RX200t استفاده می شود. یک مثال پیشرفته از سیستم Easy Access این است که پس از خاموش شدن خودرو، صندلی راننده به عقب حرکت می کند، فرمان به سمت بالا یا داخل داشبورد حرکت می کند و پیاده شدن برای راننده آسان تر می شود. دفعه بعد پس از فشار دادن دکمه استارت، صندلی و فرمان به طور خودکار به حالت قبلی خود باز می گردند.
کامل ترین نمونه این فناوری در خودروی لکسوس LX570 استفاده شده است که علاوه بر ایجاد تغییرات ذکر شده، می تواند ارتفاع خودرو را نیز کاهش دهد که پیاده شدن از این خودروی غول پیکر را آسان می کند. البته لازمه انجام این تغییرات این است که پس از فشردن دکمه EASY ACCESS، خودرو روی سطح صاف پارک شده، گیربکس در حالت P باشد و هیچ یک از درهای خودرو تا چند ثانیه پس از خاموش شدن باز نشود.
حالت رانندگی آداپتیو (Adaptive Drive Mode)
این فناوری تنها در تعداد محدودی از خودروهای لوکس از جمله BMW سری 5 و BMW سری 7 قابل مشاهده است. همانطور که از نامش پیداست، تنظیمات فنی خودرو را با سبک رانندگی شما تطبیق می دهد و به طور خودکار تنظیمات مختلفی را اعمال می کند.
روش کار حالت رانندگی تطبیقی به این صورت است که مثلاً اگر آهسته رانندگی کنید، تنظیمات خودرو تنظیم شده و در حالت اقتصادی قرار می گیرد، مصرف سوخت نیز کاهش می یابد. اگر پدال گاز را سریع فشار دهید و رانندگی هیجان انگیز باشد، تنظیمات دیگری اعمال می شود که فرمان را سفت تر و پدال گاز را به فشار حساس تر می کند و ارتفاع سواری و میرایی ضربه ها را کاهش می دهد.
سیستم استاپ/استارت (Stop/Start System)
یکی از جذابترین موارد آپشنهای جدید خودروهای روز دنیا، سیستم استاپ/استارت است. این سیستم در خودروهای لوکسی مانند بی ام و سری 7 یا بی ام و X3 قابلمشاهده است. هدف شرکتهای خودروسازی از این تکنولوژی، این است که در زمان درجا کارکردن خودرو میزان استفاده از سوخت به حداقل برسد. مثلا وقتی خودرو در ترافیک یا پست چراغ قرمز توقف کند، این سیستم باعث میشود خودرو خاموش شده و مقدار کمتری سوخت مصرف شود.
هنگامی که سرعت خودرو به صفر می رسد و دنده از حالت خاموش خارج می شود، فرمان خاموشی به کامپیوتر مرکزی خودرو ارسال می شود که با قطع شدن قدرت موتور و سیستم سوخت رسانی، خودرو به طور کامل خاموش می شود. نکته جالب این سیستم این است که برای روشن کردن آن نیازی به فشار دادن کلید استارت نیست، بلکه با قرار دادن دنده در وضعیت P یا فشردن پدال گاز، منبع سوخت وصل شده، موتور روشن می شود و خودرو روشن می شود. . این گزینه یکی از بهترین گزینه هایی است که مصرف سوخت و آلودگی را کاهش می دهد.